Cinta Hati Nad

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House

 


Bismilahirahmanirrahim . Nad berminat nak join Giveaway by TengkuButang and EmbunBeautyHouse kerana hadiahnya menarik ! firstime Nad nak join GA by TengkuButang ni taw ! excited skit lerr .

HADIAH-HADIAH ADALAH SEPERTI BERIKUT :
NO.1
Jam Hiasan
NO.2
1 Paket Coklat Daim
N0.3
Bawal Cantum
NO.4
Bawal Channel
NO.5
Bawal Rose Ayu
NO.6
Keychain Comel untuk 2 pemenang

Tengok ! Menarikkan ? Jom join . Tamat pada 30 OCTOBER 2014 . 7 hari je lagi ! Goodluck Nad ucapkann :) 


Love From
Nad

Fakta Dan Cara Mencegah Tekanan Perasaan .

  

Bismillahirahmanirrahim . 

- Harini Nad nak cakap serba serbi tentang tekanan perasaan . Tekanan perasaan berlaku apabila seseorang itu terasa dipinggirkan , dipulaukan dan seangkatannya . Tekanan perasaan kebanyakkan nya membawa keburukan dalam hidup kita sebagai manusia . Keburukan yang ringan tentang tekanan perasaan ni ialah hidup jadi taktentu arah . semua yang dia buat rasa takkena and selalu rasa nak marah . Keburukan yang paling terok ialah penyakit mental . Ini boleh berlaku ya kepada kita kalau terlampau banyak berfikir tentang masalah yg dihadapi . Cara mencegah ialah kita cuba berkongsi masalah dengan rakan rakan terdekat atau ahli keluarga . ataupun bila merasa tekanan perasaan ni datang dr ahli keluarga atau rakan rakan jumpa doktor yang berkaitan atau yang masih bersekolah boleh berjumpa dengan guru kaunseling . Takperlu rasa malu , kita luahkan apa yang kita rasa dan minta pendapat . 

- Macam Nad , apabila Nad rasa stress atau marah Nad akan ingat Allah , berzikir . Alhamdulillah cara ni dapat membantu Nad kurangkan stress . Cara kedua Nad buat adalah lepak dengan kawan-2 yang boleh bagi Nad happy . macam ada kawan Nad ni otak dia memang gila-2 , so Nad pon kadang-2 terjebak jugak gilanya tu tapi takde lah disebabkan tekanan perasaan . okeh ? mungkin ayat Nad agak serabut , tapi harap korang boleh fahami apa yang Nad nak sampaikan dalam entry ni . Bye 

Love from
Nad